Skip to content

Nova guia per a treballadores autònomes.

13 gener 2011

A Espanya més d’un milió de dones exerceixen una activitat econòmica per compte propi. Representen aproximadament un terç del total de persones autònomes i el seu creixement s’ha accelerat en els darrers anys.

Si bé des d’un punt de vista legal podem parlar d’igualtat entre dones i homes en l’àmbit econòmic, i en concret en el col.lectiu de treballadors i treballadores autònomes, segueixen existint barreres socials, econòmiques i culturals que requereixen l’esforç de les administracions i del conjunt de la societat per poder ser traspassades.

Els tres impediments fonamentals als quals les dones han d’enfrontar en el desenvolupament del seu treball com autònomes són: el finançament, la formació i la conciliació entre la vida professional i personal.

Per contribuir a superar aquestes dificultats, el passat 22 de desembre la secretària d’Estat d’Igualtat, Bibiana Aído, va presentar la nova Guia de Drets Professionals i Recursos per a treballadores autònomes.

En un primer bloc, la guia recull tota la legislació i normativa a nivell europeu, estatal i autonòmic referida als drets i obligacions de les emprenedores i treballadores autònomes en general. En el segon, fa referència als ajuts i subvencions disponibles per a aquelles dones que decideixen emprendre el seu propi negoci, o per a diverses situacions que poden produir-se en el procés de desenvolupament i consolidació d’aquest. En aquest sentit, destaquen entre altres mesures impulsades pel Ministeri de Sanitat, Política Social i Igualtat, els coneguts microcrèdits o el Programa de Suport Empresàries a Dones (PAEM).

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: