Skip to content

L’Institut Català de les Dones garanteix el suport als Serveis d’informació i atenció a les dones del món local

31 Març 2011

L’Institut Català de les Dones garanteix el suport als Serveis d’informació i atenció a les dones del món local

La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Montse Gatell, ha afirmat que “es continuarà donant suport als programes i a les eines que ja estan al servei de les dones de Catalunya com la xarxa de Serveis d’Informació i Atenció a les Dones del món local o la Línia 900900120 d’atenció a les dones en situació de violència masclista”. La presidenta de l’ICD ha fet aquestes declaracions en el marc d’una visita territorial a Sabadell i Terrassa, on ha mantingut reunions amb les responsables municipals de les polítiques de dones d’aquests municipis.
 
Montse Gatell ha destacat que “és molt important que les dones de Catalunya comptin amb serveis de proximitat com els Serveis d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) municipals o comarcals, que garanteixen i faciliten la seva atenció, i que, a més, realitzen una important tasca de detecció i prevenció de la violència masclista”.
 
L’objectiu de l’ICD és consolidar la xarxa de SIAD que existeix actualment i facilitar el seu sosteniment, ara bé, “caldrà, primer de tot, avaluar el funcionament de cadascun d’aquest serveis i la seva necessitat”, ha puntualitzat la presidenta de l’ICD.
 
Els SIAD ofereixen informació, orientació i assessorament en tots aquells aspectes relacionats amb la vida de les dones: àmbit laboral, social, personal, familiar i altres. La Llei del dret de les dones a eradicar la violència masclista estableix el nou context de treball i el desenvolupament territorial d’aquests serveis i els defineix com a serveis que incrementen l’eficàcia en l’actuació envers la sensibilització social, la prevenció i la detecció de les situacions de violència masclista.
 
L’Acord Marc de col·laboració entre l’ICD i les entitats municipalistes, la Federació de Municipis de Catalunya, i l’Associació Catalana de Municipis i Comarques, per al desplegament dels SIAD té l’objectiu d’enfortir les polítiques locals de suport a les dones i promoure la consolidació i la creació d’espais de referència que atenguin les seves demandes. Aquest marc de col·laboració i coordinació interinstitucional respon a criteris d’equilibri  territorial i universalitza l’accés a aquests serveis. Catalunya compta amb 100 serveis d’aquestes característiques.
 
Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: