Skip to content

La participació de les dones en les eleccions locals al Baix Llobregat 2011

24 Mai 2011

Segons l’anàlisi de les llistes electorals presentades pels darrers comicis, realitzat per l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat, d’una banda, ha augmentat 2 punt el percentatge de dones que formen part de llistes electorals, situant-se en el 46%, d’altra, s’ha reduït el percentatge de dones que encapçalen llistes electorals, especialment aquelles llistes presentades en els municipis més grans.

Si al 2007 el 26% de les llistes presentades estaven encapçalades per dones, al 2011, el percentatge es redueix al 21%. En el cas de les llistes presentades en els municipis de menys de 20.000 habitants, la reducció és de 8 punts, passant del 25% al 15% de llistes encapçalades per dones.

Amb la Llei per a la igualtat efectiva de dones i homes (3/2007) s’ha aconseguit reduir les desigualtats en aquest àmbit ja que la llei obliga als partits polítics a elaborar una llista equitativa, és a dir, que cap dels dos sexes superi el 60% en la composició de les llistes, concretament s’ha de complir aquest requisit en trams de 5. Però les desigualtats encara es fan evidents ja que s’observa com la presència de les dones en aquests trams és precisament en les últimes posicions de cada tram.

Aquestes dades están extretes d’un avenç d’un estudi més extens que l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat (OC-BL), amb el recolzament del Consell de les Dones del Baix Llobregat, publicarà properament sobre l’accés de la dona a la vida política “Anàlisi amb perspectiva de
gènere de les llistes electorals i anàlisi dels nous consistoris”.

Font: http://www.elbaixllobregat.net

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: