Skip to content

Nova equipació femenina de bàsquet. Què en penseu?

7 Setembre 2011

El passat mes de juny va saltar una noticia a la premsa relacionada amb l’equipació femenina de bàsquet. La FIBA (Federación Internacional de Baloncesto) ha decidit fer més estreta i retallar la indumentària femenina de les jugadores de bàsquet de cara a la propera temporada en les competicions europees.

 Algunes de les noves normes a complir són:

  1. Els pantalons i les samarretes han de ser més estrets, seguint les corbes o el contorn del cos.
  2. La samarreta ha de deixar veure les espatlles de les jugadores (tipus tank top o samarreta de nedadora)
  3. La samarreta penjarà per sobre del pantaló, tot just per sobre de la cintura. Si és massa llarga, ha de ficar-se dins dels pantalons.
  4. L’amplada del pantaló deixarà com a màxim un espai de dos centímetres entre la tela i la pell.
  5. Els pantalons han d’estar com a mínim deu centímetres per sobre del genoll. Es pot optar també per un model tipus body com el de la segona fotografia.

Aquestes noves mesures han creat reaccions diverses entre les jugadores. N’hi ha que estan d’acord i n’hi ha que s’hi neguen i n’hi ha que fins i tot ja han jugat amb aquesta vestimenta com són la selecció Australiana o Brasilera.  La junta directiva de la Asociación  de Jugadoras  de Baloncesto (AJUB) ha expressat la seva disconformitat amb els nous uniformes, a la que s’ha afegit FACUA Consumidores en Acción y el Consejo de las Mujeres de Madrid entre d’altres, ja que consideren que aquesta mesura té clarament un caràcter sexista.

 Un cop sorgida la polèmica, Patrick Bauman, director general de la FIBA va fer aquesta declaració:

“No estem parlant de vestir com en el volei platja, parlem de mantenir la comoditat però fent-la més femenina. Són grans atletes, però també belles atletes, per tant no hi ha motiu per no mostrar-ho.”

 

Aprofitant aquest bloc, ens agradaria obrir un espai de reflexió i de debat sobre aquest tema.

Els esports són un àmbit dominat pels homes. La rellevància que tenen les dones que practiquen esport en els mitjans de comunicació és infinitament més petita que la dels homes. Sabeu que durant el mes de juliol es va celebrar el mundial de futbol femení i que el va guanyar Japó?

Què penseu sobre aquest tema? I sobre les mesures que s’aplicaran als uniformes femenins de bàsquet? Coneixeu altres esports on els uniformes de homes i dones són diferents. Creieu que està justificada aquesta diferencia entre la vestimenta?

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: