Skip to content

Benestar Social i Família posa en marxa un nou programa de sensibilització en la prevenció de relacions abusives en l’àmbit de la parella

8 febrer 2012

El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluis Cleries, va anunciar a finals del gener la posada en marxa d’un programa de sensibilització en la prevenció de relacions abusives en l’àmbit de la parella, una mesura complementària a les polítiques que s’estan desenvolupant des del Govern en matèria de prevenció de la violència masclista. El conseller va donar a conèixer aquesta iniciativa en el marc d’una reunió de la Comissió Nacional per a una Intervenció Coordinada contra la Violència masclista, màxim òrgan de coordinació institucional en aquest àmbit.

Aquest programa inclou campanyes de sensibilització que aniran acompanyades de mesures de formació específica per a professionals de la salut i de l’àmbit d’ensenyament, en el marc dels cursos “Salut i escola”. També s’inclourà formació en prevenció de relacions abusives entre noies i nois en el currículum educatiu dels cicles de grau superior d’Animació sociocultural i d’Integració social.

Per altra banda, el conseller Cleries també va anunciar la posada en funcionament per a finals d’any d’un Centre d’Intervenció Especialitzada (CIE) per a dones en situació de violència masclista i els seus fills i filles a la ciutat de Lleida. Els CIE són uns serveis de la Xarxa d’atenció i recuperació integral que el Departament de Benestar Social i Família disposa per a les dones que es troben en situació de violència masclista. Des d’aquests centres s’atén tots els àmbits de manifestació de la violència (parella, familiar, laboral o comunitària) i es realitzen programes d’acollida, atenció psicològica per a les dones i per als seus fills i filles, atenció jurídica i social i inserció laboral.

 El centre de Lleida serà el setè que es crea a Catalunya. Els altres centres s’ubiquen a Salt, Tarragona, Amposta, Sant Feliu de Llobregat, Igualada i la Seu d’Urgell.

Ampliació de la notícia

Font: http://www.gencat.cat

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: