Skip to content

Presentació del llibre “A mi también me duele”, de Raúl Lizana Zamudio

14 Juny 2012

Des de fa uns anys ha augmentat la consciència social en relació al problema de les dones que pateixen violència de gènere en la parella. No obstant això, la situació dels seus fills i filles segueix mantenint com una qüestió minimitzada i fins i tot invisible. Després d’una llarga trajectòria professional en diferents perspectives d’aquest àmbit-homes, dones i infància, Raúl Lizana aborda de forma clara i directa els múltiples sofriments pels que travessen els nens i nenes víctimes de la violència de gènere en la parella.

A partir d’una mirada fonamentada en l’experiència clínica i recolzada en múltiples investigacions, “A mi también me duele” descriu les difícils vivències d’aquests petits i petites i ofereix un panorama detallat de les conseqüències i danys derivats dels diversos traumes que pateixen. Alhora, aquest llibre ajuda a entendre la realitat de les mares que pateixen la violència de gènere en la parella, emfatitzant especialment els nombrosos esforços de protecció i cura que realitzen amb els seus fills i filles. Així mateix, s’aprofundeix en el vincle entre aquests nens i nenes i la figura del pare per destacar els riscos que implica aquesta relació i avançar propostes que garanteixin un contacte paternofilial lliure de violència.

Aquest llibre és una forma de fer visibles la valentia, els esforços i les estratègies d’aquests nens i nenes i de les mares al enfrontar la terrible realitat de la violència de gènere en la parella. “A mi también me duele” no és només una eina d’ajuda per als professionals sinó també un toc d’atenció a la societat en general: resulta imprescindible un major coneixement d’aquesta violència per brindar la possibilitat a les seves víctimes de reposar-se i obrir així un nou espai per a l’esperança.

L’autor

Raúl Lizana Zamudio és Psicòleg, Màster en Psicopatologia i psicoterapeuta especialitzat en violència de gènere en la parella. Des de fa 18 anys és professor i supervisor en aquest àmbit donant suport a diversos professionals i equips. Actualment és professor del Màster en Psicopatologia Infantojuvenil de la Universitat Autònoma de Barcelona i investigador en el tema dels nens i nenes víctimes de la violència de gènere en la parella.

Font:  www.gedisa.com

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: