Skip to content

4 de juliol: Jornada “Emprenem” per a dones emprenedores del Baix Llobregat

28 Juny 2012

Fa uns dies us vam parlar al bloc de la Jornada Emprenem que tindrà lloc el proper dimecres 4 de juliol  a l’espai Baronda d’Esplugues de Llobregat.

Aquesta jornada neix de lAjuntament d’Esplugues de Llobregat que en els últims anys ha fomentat la creació d’una xarxa local de dones empresàries. El treball amb aquestes empresàries i les possibilitats d’aquestes per generar ocupació ha estat un factor clau pel consistori. D’aquí l’elaboració d’un pla estratègic municipal de foment de l’ocupació on un dels eixos fonamentals és el treball amb les dones empresàries, l’extensió d’aquesta xarxa a nivell comarcal i el foment de la iniciativa de dones que vulguin desenvolupar un projecte empresarial propi.

El Consell Comarcal del Baix Llobregat i el Consell de les Dones del Baix Llobregat participen en l’organització d’aquestes jornades per tal de donar-li una projecció comarcal i generar sinergies entre els diferents municipis de la comarca i altres organismes supramunicipals.

En què consisteix?

 • Visibilitzar a les dones que lideren projectes econòmics de la comarca del Baix Llobregat.
 • Crear espais de reflexió i diàleg sobre el lideratge, formació i talent de les dones i l’emprenedoria i xarxes de recolzament.
 • Donar visibilitat i fomentar projectes empresarials que apuntin cap a models productius generadors docupació i sostenibles socialment (organitzats per fer compatibles la vida professional, amb l’associativa i la familiar, amb processos de treball racionalitzats, treball en equip, projectes amb valor afegit, innovadors, basats en la recerca…).
 • Introduir en l’agenda pública la necessitat de fomentar l’emprenedoria liderada per dones i les xarxes de dones empresàries.

 

A qui sadreça?

 • Dones amb projectes econòmics: empresàries, emprenedores, directives, cooperativistes, etc…

 

Objectius generals

 • Generar una Xarxa de Dones empresàries del Baix Llobregat com un espai d’intercanvi de coneixements, assessorament i de creació de projectes econòmics conjunts.
 • Fomentar l’emprenedoria femenina a la comarca com a element clau per generar ocupació i evitar la pèrdua de talent femení (dones altament qualificades en llocs poc qualificats o a l’atur, dones que emigren per qüestions laborals, etc…).
 • Generar ocupació i creixement econòmic a la comarca a partir del coneixement, el treball cooperatiu i la innovació com a factors empresarials clau.

 

Objectius específics

 • Estendre el treball i l’experiència d’Esplugues de Llobregat a la resta de municipis de la comarca com a model a seguir (Xarxa de Dones Emprenedores, planificació estratègica per fomentar l’ocupació…).
 • Fomentar espais de relació i la creació de grups de dones empresàries en els municipis de la comarca.
 • Visibilitzar la necessitat de vehicular el talent femení cap a projectes empresarials autònoms com una de les fórmules per aconseguir generar ocupació i creixement econòmic.
 • Donar a conèixer experiències i pràctiques d’emprenedoria liderada per dones de la comarca.

En aquest enllaç  més informació sobre la jornada.

Cliqueu per ampliar la imatge

Paral·lelament a la jornada, s’ha creat el bloc Emprenem on les emprenedores que ho desitjin poden publicitar el seu projecte. A més , compta amb diferents recursos que poden ser d’utilitat i un apartat d’assessorament.  Si us interessa formar part de la xarxa ho podeu fer aquí.

Des del Centre de Recursos i Documentació de les Dones, convidem a totes les dones emprenedores de Sant Boi a participar!

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: