Skip to content

Montse Gatell presenta el Programa “Estimar no fa mal” de prevenció de relacions abusives entre joves

11 Juliol 2012

La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Montse Gatell, i el secretari de Família, Ramon Terrassa, van comparéixer  al juny davant la Comissió d’Igualtat de les Persones del Parlament de Catalunya per informar sobre les polítiques en la lluita contra la violència masclista.

Durant la seva compareixença, la presidenta de l’ICD, va presentar els detalls del Programa de prevenció de relacions abusives “Estimar no fa mal. Viu un amor lliure de violència”, que s’adreça a la població d’entre 10 i 19 anys, així com a professionals que tenen interacció amb aquest grup de població, i a pares i mares d’adolescents.

En la seva intervenció, Montse Gatell va reiterar el compromís de tot el Govern en la lluita contra la violència masclista i va subratllar que “el nou programa començarà a l’etapa de primària i dóna resposta a la necessitat que la prevenció de les relacions abusives en les relacions sentimentals sigui una sèrie de valors que es transmeten de manera constant i dilatada en el temps, anant més enllà de la influència que suposa una sessió puntual”.

“Estimar no fa mal” té per objectiu dotar els i les professionals que treballen directament amb joves adolescents de les competències necessàries per poder fer actuacions de prevenció en aquest camp i incorporar elements de prevenció en matèria de violència masclista en el seu treball diari.

 Pel que fa als cursos adreçats al jovent adolescent, l’objectiu és fomentar actituds i creences igualitàries, mostrant nous models de feminitat i masculinitat i promoure la reflexió al voltant dels comportaments  abusius vinculats als rols de gènere.

El programa també inclou actuacions adreçades a sensibilitzar a pares i mares d’adolescents sobre la violència masclista per dotar-los d’eines de prevenció i detecció i acompanyament dels seus fills i filles. Totes aquestes actuacions es duran a terme a través de sessions de sensibilització, tallers i formació especialitzada.

Per altra banda, s’inicia una nova línia de treball que facilita formació en prevenció de violència masclista als i les professionals dels circuits territorials per a l’abordatge de la violència masclista, especialment els que treballen amb població jove i adolescent.

 Les actuacions d’”Estimar no fa mal” s’inclouen en el Programa d’Intervenció Integral contra la violència masclista 2012-2015. Aquest curs s’ha dut a terme una experiència pilot per a la inclusió de formació en prevenció de relacions abusives dins la parella en el currículum educatiu de l’alumnat de segon curs dels cicles formatius de grau superior (CFGS) d’Integració Social, i d’Animació Sociocultural. Les persones que han fet aquesta formació exerciran al llarg de la seva carrera professional tasques d’intervenció en àmbits de lleure, educatius i socials, i oferiran tallers de prevenció adreçats a l’alumnat d’ESO, PQPI (Programes de qualificació professional inicial) i cicles formatius de Grau Mitjà.

Cal destacar que el proper curs el Departament d’Ensenyament oferirà al professorat de secundària  i, en especial al professorat dels CFGS d’Integració Social, i d’Animació Sociocultural, formació específica en prevenció de violència masclista. La formació al professorat  d’aquests dos cicles donarà continuïtat a l’experiència pilot, que finalitzarà l’any 2103, on s’hauran format aproximadament  975 alumnes d’Integració Social  i 200 d’Animació Sociocultural, arribant a fer tallers de sensibilització a 7.400 nois i noies. La inclusió permanent de formació en prevenció en violència masclista dins el CFGS d’Animació Sociocultural serà una realitat durant el curs 2012-2013 i al CFGS d’Integració Social la incorporació finalitzarà el curs 2013-2014.

 El Programa compta amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones i la Direcció General de Joventut, del Departament de Benestar Social i Família, i els Departaments d’Ensenyament, Salut, Interior i Justícia.

 

 Font: http://www.icd.cat
Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: