Skip to content

Segons el Banc Mundial el 60% de les persones en indigència són dones.

19 Juliol 2012

Aquest augment també multiplicarà les desigualtats que van en detriment de les dones.

En el seu llibre State of the World 2012: Moving Toward Sustainable Prosperity “(La situació del món 2012: Avançant cap a una prosperitat sostenible), el president del Worldwatch Institute, Robert Engelman, planteja nou estratègies que, sosté, frenaran de manera efectiva l’expansió demogràfica.

Les polítiques de Engelman exigeixen una enorme reestructuració de programes polítics i socials, especialment dirigits a les dones. L’accés universal a mètodes anticonceptius, educació secundària, eradicació de la tendència de gènere que limita les oportunitats econòmiques i el creixement de les dones, així com impostos més alts, són algunes de les estratègies de Engelman per tallar d’arrel l’auge de la natalitat .

“Hi ha un vincle definitiu entre l’augment de la població, els nivells de pobresa i la desigualtat de les dones. Si totes elles poguessin exercir el seu dret a elegir i només tinguessin fills quan volguessin, el ritme de creixement demogràfic s’estabilitzaria”. L’expert precisa que actualment hi ha entre 75 milions i 80 milions de naixements cada any i assenyala que, en apartar les dones de l’educació i de l’esfera pública, el món no només tindrà una població creixent a les seves mans sinó també una que no tindrà els recursos necessaris per alimentar, vestir i educar les futures generacions.

L’augment astronòmic que es pronostica és inquietant per més d’un motiu“, va dir El Banc Mundial (BM) indica que 1 290 milions de persones viuen amb menys de 1,25 $ al dia, una de cada set passa gana cada dia i 60% de les persones que viuen en la indigència al món són dones. La Unicef ​​estima que 22.000 nens i nenes moren cada dia per causes vinculades a la pobresa. Encara que el BM ha reportat avenços des dels anys vuitanta, encara no és suficient.

Més de 75 per cent dels pobres del món practiquen l’agricultura de subsistència. Com més mans tinguin per llaurar les terres, millor. En països com l’Índia, Pakistan i Bangla Desh, tenir fills homes és motiu d’orgull i honor. En alguns casos, no és fàcil accedir a mètodes anticonceptius en les àrees rurals.

Per Martin Ravallion, director de l’equip d’investigacions del banc, “el món en desenvolupament ha aconseguit avenços considerables en el combat a la pobresa extrema, però molts dels que van creuar la línia encara segueixen en realitat en la mateixa situació de vulnerabilitat”. (IPS)

En ocasió del Dia Mundial de la Població, celebrat el dimecres 11 d’aquest mes, la secretària d’Estat (canceller) dels Estats Units, Hillary Rodham Clinton, va divulgar un comunicat en el qual va emfatitzar la importància dels drets reproductius per a les dones.

“Massa sovint, en massa llocs, aquests drets són negats. Milions de dones i joves en els països en desenvolupament no tenen accés a la informació per planejar la seva família. Això no només és una violació del seu dret a decidir el nombre, el moment i l’espaiament entre els seus fills, també és una qüestió d’equitat, atès que les dones d’arreu haurien de tenir la mateixa capacitat per determinar aquesta part fonamental de les seves vides “, ha assenyalat.

“Els programes de planificació familiar voluntària representen més que a penes una inversió en salut i drets humans”, diu el comunicat. “La planificació familiar és una de les més reeixides intervencions en matèria de desenvolupament, i una de les inversions més fortes i rendibles que hi ha disponibles. Redueix la pobresa i permet que els governs inverteixin en infraestructura, educació i atenció a la salut”, afegeix .

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: