Skip to content

28 de setembre: manifestació en motiu del Dia Internacional per la Despenalització de l’Avortament

13 Setembre 2012

La Plataforma Estatal en Defensa dels Drets Sexuals i Reproductius, que aglutina a 270 associacions, crida a la societat a mobilitzar-se el proper 28 de setembre pel “Dia d’Acció Global per un Avortament legal, Segur i Gratuït” que se celebra a tot el món, mitjançant concentracions en diferents ciutats dirigides contra la reforma de la normativa vigent que planeja el Govern.

Cartell de la convocatòria de la manifestació a Barcelona

En roda de premsa,  Ramon Torre i Isabel Serrano,  portaveus de la plataforma, han exposat les preocupacions de l’organització sobre la modificació legislativa anunciada pel ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, que ha avançat que es tornarà a un sistema de supòsits que permeti,  en principi, l’avortament en cas de risc per a la salut de la mare i en embarassos fruit de violació.

Les organitzacions pensen que “serà pitjor que la llei de 1985 perquè tindrà supòsits, però, absolutament restrictius” i vaticinen que “més de 70.000 dones ho passaran molt malament” en tornar a aquest sistema, les quals, segons els seus càlculs basats en un estudi de l’Associació de Clíniques Acreditades, avorten al cap d’un any per pròpia voluntat: el 63 per cent del total.

Serrano ha afirmat que les propostes de l’Executiu estan “encaminades a aconseguir un sistema absolutament restrictiu” que comportarà “més riscos” tant per a la salut de la dona, que es veurà abocada a “pitjors condicions, avortament clandestí i viatges a l’estranger“, com per al personal sanitari, “que dubtarà sobre el que pot o ha de fer”.

La plataforma assegura que es generaran “més desigualtats” perquè l’avortament “dependrà de cada comunitat autònoma” i de la nacionalitat i l’estatus econòmic de la dona. En aquest sentit, Serrano ha posat l’accent en les immigrants en situació irregular, la majoria joves en edat fèrtil, que sense targeta sanitària “hauran de recórrer a pràctiques de risc”.

Quant a la inseguretat jurídica, ha incidit que des que es va aprovar la llei actualment en vigor no hi ha hagut judicis contra dones o professionals per temes d’avortament enfront dels més de 2.000 que, assegura, es van celebrar en el període anterior. “La llei no ha augmentat el nombre d’avortaments, ni la inseguretat jurídica, ha donat més protecció, més equitat, inclou educació sexual i ens acosta més a Europa”, ha assegurat.

La Plataforma insta per tot això a la ciutadania a participar en alguna de les concentracions que s’aniran convocant en diferents ciutats espanyoles i reclamar el “dret a decidir” de les dones, ja que segons afirmen, si les dones no decideixen, la democràcia es ressent “enfront dels” integristes” que volen prohibir aquesta pràctica o restringir-la a nivells per sobre de la resta de països europeus. “Els que s’oposen no estan a favor de la vida, sinó de l’avortament clandestí”, ha afegit Torre.

Per a més informació clica aquí

Font: europapress,   caladona,

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: