Vés al contingut

La visibilització de les dones nigerianes i paquistaneses a Barcelona, premis de Benestar Social als Mitjans de Comunicació

17 gener 2013

“La negra flor” i Dones Paquistaneses busquen sortir de les ombres” són dos reportatges del periodista Luis Benvenuty i el fotògraf Kim Manresa es submergeix en el món de les dones immigrants, lluny dels tòpics i acostant-se a la realitat. La visibilització de les dones sempre és qüestió de mereixement i en aquest cas hi ha un veritable allau de suma de desigualtats: dona, pobra, negra i immigrant; no és Estats Units als anys 60, és Barcelona al 2012.

“El més difícil ha estat arribar a elles”, explica Kim Manresa. El difícil és accedir a aquests col·lectius, i és que la invisibilització, en aquest cas en forma de cosificació (mobiliari urbà, arriba a definir Benvenuty). Una denúncia social “estem en una societat més preocupada per la seguretat a la sortida del Liceu que per aquestes dones”, etziba el periodista de La Vanguardia.

En la mateixa categoria de premsa, comparteix reconeixement Mercè Miralles per “Avis Maltractats” i “Desnonats” publicats a la revista Presència, Miralles reflexiona sobre el maltractament “de vegades el maltractament és molt subtil, només cal no permetre l’accés a la llibertat”. 

Altres dels guardons de la nit que van reconèixer els premis del Consell Municipal de Benestar Social als Mitjans de Comunicació en la seva vintena edició van recaure en les Tecnologies de la Informació i la Comunicació en dues vessants, com a suport d’informació (el meu gra de sorra.org i www.webvisual.org), però també com a nova forma de comunicació a través dels programes de ràdio Els (s)avis de Facebook, una mirada a l’esquerda digital (i que ha omès l’esquerda de gènere).

Els premis als Mitjans de Comunicació del Consell Municipal de Benestar Social de Barcelona reconeixen el tractament de la informació sobre els temes socials de la ciutat de Barcelona i fomenten el periodisme social, cívic, responsable i compromès.

Podeu veure els reportatges aquí

La negra flor

Dones Paquistaneses busquen sortir de les ombres

 

Font: donesenxarxa.com 

No comments yet

Deixa un comentari