Skip to content

12 de maig: Dia Internacional de la Síndrome de Fatiga Crònica, Fibromiàlgia, Sensibilitat Química Múltiple i Sensibilitat Electromagnètica

14 Mai 2013

El passat diumenge 12 de maig es va cel·lebrar el Dia Internacional de la Síndrome de Fatiga Crònica, Fibromiàlgia, Sensibilitat Química Múltiple i Sensibilitat Electromagnètica. Per aquest motiu volem compartir amb tothom el manifest de l’ACSFCEM (Associació Catalana d’Afectats per el Síndrome de Fatiga Crònica/EM)

Manifest

 L’ACSFCEM demana el RECONEIXEMENT SOCIAL d’aquestes malalties, caracteritzades per un gran dolor i un cansament altament incapacitant. Encara avui les persones malaltes han de passar pel calvari de 7 anys de mitjana per aconseguir un diagnòstic, mentre han d’afrontar la jornada laboral i la dificultat del reconeixement com una malaltia incapacitant.

2. l’ACSFCEM vol ser al costat d’aquelles persones que, malaltes i afectades estan patint retallades en la sanitat i serveis socials. Demanem que cap malalt deixi de ser atès adequadament i que s’aconsegueixin uns protocols mèdics únics de diagnòstic, tractament i prevenció.

3. L’ACSFCEM reivindica que cap malalt de Síndrome de Fatiga Crònica no pugui ser atès a una de les Unitats Especialitzades de SFC i amb personal mèdic format, que tant ens va costar aconseguir amb la Iniciativa Legislativa Popular. 

4. L’ACSFCEM reivindica també, que no es deixi d’apostar per LA INVESTIGACIÓ i per conèixer els agents desencadenants de la malaltia amb l’objectiu de descobrir l’orígen d’aquestes malalties, millorar els tractaments i potenciar la prevenció i el diagnòstic precoç. També per la FORMACIÓ a tota la comunitat mèdica (especialment als metges de capçalera) i que tot l’entorn sanitari sigui més col·laborador amb els malalts.

5. L’ACSFCEM reivindica que les Administracions públiques, resistents al reconeixement i comprensió, facin un pas clar i definitiu en RECONEIXER les nostres malalties i ens ofereixen l’atenció sanitària i social que ens mereixem. Que es treballi per tenir uns criteris d’avaluació de minusvàlues i incapacitats on hi figuri la nostra malaltia i els drets a prestacions socials si correspon.

6. L’ACSFCEM reivindica que totes les persones afectades per la Síndrome de fatiga crònica TINGUIN DRET A UNA QUALITAT DE VIDA DIGNA i el RESPECTE a tots aquells que les patim, malalts, familiars, professionals que ens ajuden i associacions.

Aprofitem per compartir una notícia que va aparèixer ahir al Telenotícies Migdia de TV3 relacionada amb la nova creació d’una escala que ha desenvolupat un equip d’investigació gironí per mesurar  i quantificar de forma més precisa el dolor en els casos de fibromiàlgia. Amb aquest instrument també s’espera poder afinar més en els tractaments.

capture-20130514-190957

Clica sobre la imatge per accedir al vídeo de la notícia

Si patiu Fibromiàlgia o penseu que la podeu patir, podeu acudir al vostre metge o metgessa de capçalera.

A Sant Boi de Llobregat, compteu també amb el suport de FIBROBAIX (Associació de Fibromialgia del Baix Llobregat) amb seu al Casal de Can Masallera, C/Mallorca, 30. Us atendran els dilluns i dimecres de 17 a 19h o al telèfon 93 654 27 12. També podeu contactar amb l’associació a través del correu electrònic info@fibrobaix.org

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: