Skip to content

Aixecar la veu contra el sexisme quotidià, a través d’Internet

17 Juliol 2013

Laura Bates (Oxford, 1986) va posar en marxa Everyday Sexism Project després d’haver patit en una mateixa setmana tres experiències desagradables: Un home li va tocar la cama al autobús, uns nois la van crida i “piropejar” des d’un cotxe i uns homes van parlar sobre els seus pits en veure-la.

Aviat es va adonar que moltes dones arreu del món passen cada dia per experiències semblants i la plana web i el compte de Twitter (@EverydaySexism) del seu projecte van esdevenir plataformes de denuncia d’agressions i discriminacions sexistes.

Un any després d’haver encetat el projecte, s’han creat diferents versions de la plana web en 15 països, com ara la d’Espanya: Sexismo Cotidiano. Laura Bates gestiona la plataforma des del seu ordinador personal i compta amb el suport de persones voluntàries que s’encarreguen de les versions en altres idiomes.

Ara està pensant en noves maneres per continuar amb la seva tasca de denúncia i conscienciació. Un dels seus objectius és constituir una fundació per poder tenir més impacte. Per fer-ho ha engegat una campanya a la plataforma de crowdfundig per a dones Catapult i ja ha assolit l’objectiu establert. Podrà, doncs, continuar denunciant el sexisme quotidià, ara amb més suport.

Font: www.xarxanet.org

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: