Skip to content

La transmissió de valors a través de les joguines

19 Desembre 2013
Aquesta campanya de sensibilització de l’Institut Català de les Dones promou la transmissió als infants dels valors de la igualtat d’oportunitats entre homes i dones a través del temps de joc.

“Juga per la igualtat” impulsa que s’eduqui els nenes i les nenes en el reconeixement de les seves diferències, el respecte mutu i la lliure construcció dels seus projectes vitals amb plena llibertat i subratlla la importància que té el joc com instrument educatiu per al desenvolupament de les habilitats i del potencial dels infants com a persones. Els jocs intervenen en el creixement personal, relacional i social de les nenes i els nens ja que influeixen en la definició de la pròpia identitat i esdevenen un element d’interacció i d’acceptació de normes, regles i pautes. Jugar, de fet, és preparar-se per la vida.

La campanya demana no limitar el seu món a uns rols i a uns determinats jocs i joguines pel fet d’haver nascut nens o nenes, així quan esdevinguin persones adultes podran tenir un futur més ampli, més lliure i amb més oportunitats o possibilitats. Es tracta de prendre consciència que a través de les joguines i els jocs podem transmetre patrons i models relacionals dels homes i les dones basats en el respecte i la igualtat d’oportunitats.

“Juga per la igualtat” és una campanya de sensibilització que es difon a través dels mitjans de comunicació electrònics (butlletins, webs, xarxes socials, etc) dels departaments i organismes de la Generalitat de Catalunya implicats en la temàtica, així com els Serveis d’Informació i Atenció a les Dones dels ens locals, les associacions que treballen per la igualtat d’oportunitats, els municipis, etc. Enguany, en col·laboració amb el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura també es porten a terme xerrades a biblioteques, amb el títol “Jugant a fer-se grans: jugant a fer-se dones i homes”, a càrrec de Cristina Sánchez Miret, doctora en Sociologia i professora de la Universitat de Girona

Imatge

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: